Home » Blogg » Detox

Detox

smoothie

Detox

Vill du få slätare hy, finare hår, en normalbalanserad mage och varför inte ett dunder starkt immunförsvar? Då är svaret detox!

Detox på engeska betyder avgiftning men i Sverige kallar vi det utrensning Man hör ofta talas om detox, men vad är det och vad gör det egentligen ?

Man kan förklara detox som ett slags kostprogram, som sägs kunna driva ut slaggprodukter ur vår kropp. Oftast är detoxkuren på två till fyra veckor. Under kuren ska man  hålla sig ifrån alkohol, nikotin, socker och det vi kallar ”dålig” mat.

Det som kanske är den största missuppfattningen vid detoxkurer är att detox är en viktminskningsmetod. Det är helt fel. Men om man kör en detoxperiod så kan man tappa några kilo, eftersom gifter och vätska lämnar vår kropp. Man kan även se detoxkuren som en spark i baken på ett hälsosammare liv. Jag läste i en artikel att det inte finns något vetenskapligt bevisat med detox. Däremot så mår alla bättre av att leva och äta hälsosammare.

Äta sunt, träna lagom och skratta mycket det är mitt detox-recept! Ja och vatten såklart. Som inspiration till ett renare liv har vi bett Mita Magnusson, hälso- och livsstilsinspiratör, att komponera några nyttiga drinkar (mer om Mita hittar du på Mitas mat). Mita jobbar just nu med ett projekt hos oss som kombinerar Omorphia-behandlingar med ett kostprogram. Vi ser redan fantastiska resultat, mer information om detta kommer!


Detoxdrink

Kör i råsaftcentrifug
1/2 ananas, 1 päron, 3 apelsiner, 2dl hallon, späd med vatten efter behov.


Bas Detox

Pressa citrusfrukterna och kör tillsammans med resten av ingredienserna i blender
1cm färskriven ingefära, 1 citron, 1 apelsin, 1krm kardemumma, 1krm kanel, 1tsk linfrön, 1tsk sesamfrön, 1/2 banan, garnera med blåbär.

drink


Gröna boosten

Kör i blender tills ordentligt mixat
Spenat, vatten, osockrad äppeljuice (smaka av så det blir lagom sött), citron, ca 2cm färsk ingefära.

bild drink

Publicerat 02 May 2014 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible