Home » Blogg » Från flygplan till skönhet

Från flygplan till skönhet

produktion

Från flygplan till skönhet

Påskvecka och ledigt för vissa, jobb för flesta i alla fall fram till torsdag, sen är det lite lååångledigt och det hoppas jag att alla njuter av!

Jag har haft äran att sitta öga mot öga med vår produktansvarige Arya Kelshadi, så häftigt och imponerande att gå från flygbranschen till skönhetsbranschen – vilken vändning! Och trots branschernas olikhet ändå kunna använda sig av sin expertis!

Nedan några ord från Arya och om säkerheten runt estetisk apparatur:

 

Arya var innan han kom till Victus verksam inom flygbranschen med fokus på säkerhet och fortsatt luftvärdighet av flygplansindivider.

– Jag har alltid haft ett genuint intresse för teknik i alla dess former men min starkaste sida är ändå förmågan att vara kreativ och innovativ i såväl mitt skapande som problemlösande.

– Som person är jag nyfiken, jag strävar alltid efter perfektion i mitt arbete och mina år inom flygbranschen har gjort mig extra uppmärksam på den mänskliga faktorn. Detta är något jag använder mig av dagligen för att försöka upptäcka brister samt öka säkerhetstänkandet inom Victus tekniska avdelning.

Som produktionsansvarig ansvarar Arya för att varje system som levereras håller högsta kvalitet samt uppfyller svensk standard.

Victus har ett nära samarbete med Nemko AB samt BK Services i Linköping som har lång erfarenhet av konsumentindusrin samt medicintekniska produkter och är specialister på LVD- och EMC-tester samt CE-märkning.

EMC står för Elektromagnetisk kompatibilitet, och  behandlar olika apparaters samexistens. Detta direktiv ställer krav på möjligheten att kunna använda olika typer av elektrisk utrustning tillsammans utan att de påverkar varandra negativt eller stör varandras funktion.

LVD står för Low Voltage Directive och betyder att en maskin måste uppfylla vissa elsäkerhetskrav. Detta för att förhindra att man exempelvis får en elchock av maskinen. Man kontrollerar även att inga höga energinivåer finns kvar i systemet efter att det stängts av. Värmebildning är en tredje del av LVD-testerna, där man ser till att maskinen inte blir så pass överhettad att man kan bränna sig på den eller i värsta fall fatta eld genom att interna komponenter överhettas. Man tittar även på så kallade kritiska komponenter för att säkerställa att de har testats ordentligt och att det finns godkända rapporter på dessa tester samt ett korrekt utfärdat certifikat i enlighet med de svenska och europeiska myndigheternas alla krav och direktiv. En annan sida av denna granskning går ut på att se till att maskinen har alla nödvändiga märkningar och varningsskyltar som krävs och att det finns fullständiga manualer.

 

Kvalité säkerhet och kunskap kommer man långt med, tre punkter som för oss är självklara med inte för alla!!

Trevlig kväll önskar jag alla hudterapeuter och andra skönhetsintresserade (och teknikintresserade) läsare!

Publicerat 15 Apr 2014 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible