Home » Blogg » FRAXIUM FUSION

FRAXIUM FUSION

fraxium fusion

FRAXIUM FUSION

DÅ ÄR DET DAX FÖR LITE TEKNIK

I förra inlägget delade jag med mig av en bild på ett kejsarsnittsärr, hoppas ni tycker resultatet blev lika fint som jag tycker? 🙂

Fraxium 1550 Fusion är en icke ablativ laser… Men vad betyder då ablativ?

Med en icke ablativ laser blir den synliga hudskadan efter behandlingen väldigt liten eller ingen alls! Ni har säkert hört eller möts av att man kan se ganska läskig ut i ansiktet efter en laserbehandling men det gör ni alltså inte efter en behandling med Fraxium Fusion – Bra va!?

Vad är det som gör att Fraxium inte gör en ablativ skada?

Alla lasrar är konstruerade med ett medium/en kärna kan man säga, och beroende på dess innehåll så absorberas laserljuset olika mycket av vatten i huden. Fraxium absorberas endast av 5-7 % av vävnadsvätskan och eftersom mindre vätska förångas blir det väldigt lindriga värmeskador i huden.

1550 NM, vad står det för?

Nanometer är en längdenhet som motsvarar en miljarddels meter. Synligt ljus ligger mellan 400-800 nm. 1550 nm är alltså ett osynligt ljus och absorberas inte i något färgpigment som det synliga ljuset gör, utan som jag tidigare nämnt i vätska. Ja jag vet, det är lite invecklat 🙂 men ack så spännande.

Fraxium är även en fraktionerad laser vilket betyder att man styr laserstrålen i olika punkter för att göra en kontrollerad skada, då kan man ju fråga sig: Varför vill man skada huden?

Runt dessa behandlade mikroskopiska punkter är huden helt frisk och opåverkad, detta triggar igång hudens läkningsprocess och medför en nybildning av kollagen, kroppen bildar alltså ny, friskare hud! 

Vad kan man behandla?

Det som är så häftigt med laserljus att det verkar så väldigt bra på skadad hud! Med Fraxium behandlas exempelvis ärr av olika slag, slapp hudstruktur och linjer, djupa rynkor, solskadad hud, ojämn hudton och stora porer.

Boka en fri demonstration av Fraxium om du jobbar på salong/klinik.

Hitta närmsta återförsäljare som behandlar med Fraxium.

Tveka inte att maila mig vid eventuella frågor, kom ihåg det!

Publicerat 12 Jan 2017 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible