Home » Blogg » Kemisk Peeling

Kemisk Peeling

kemisk peeling

Kemisk Peeling

Något som verkligen blivit populärt på senaste tiden är kemisk peeling / syror. Kemisk peeling är ett samlingsnamn för behandlingar där en substans läggs på huden baserat på vilken effekt man vill åstadkomma. Djupet på behandlingen avgör effekten men det kan också medföra risker för biverkningar. Vi går här igenom de vanligaste kemiska peelingarna:

AHA – Alfa Hydroxy Acid är en ytlig peeling som består av mjölksyra, glykolsyra eller fruktsyra. Den är exfolierande, stimulerar kollagen- och hyalyronproduktion och förbättrar fuktbalansen.

BHA – Beta Hydroxy Acid är en ytlig peeling som består av salicylsyra. Den är exfolierande, bakteriehämmande och anti-inflammatorisk.

TCA – Triklorättiksyra är en medeldjup medicinsk peeling. Den förbättrar hudstruktur samt pigmenteringar. Utförs av medicinsk personal.

Fenolsyra är en djup medicinsk peeling som utförs av läkare, behandlingen triggar igång en läkningsprocess i hela det behandlade området. Lång konvalescens.

När väljer man att utföra en kemisk peeling och varför?

Beroende på vilken indikation man har väljer man peeling efter vilket problem och djup man vill arbeta på. Allt från förberedande, uppfräschade, lystergivande till reducering av pigmenteringar, acne, ärr, rynkor, torr och storporig hy. Beroende på peelingens molekylstorlek, pH-värde och styrka är peelingar verksamma på olika djup.

Solutions by Victus professional har rena syror som blandas efter indiktion för att få skräddarsydda behandlingar till varje kund. Här nedan är de fyra olika peelingar vi använder oss av:

GLYCOLIC PEEL – Glykolsyra 40%: Avlägsnar döda hudceller, motverkar torr och narig hud samt minskar små linjer på huden. Stimulerar cellförnyelse och produktionen av elastin och kollagen.
PH-värde: 2

MANDELIC PEEL – Mandelsyra 30%: Mandelsyra utvinns ut mandlar och har en större molekyl än glykolsyra och mjölksyra. Bra som förstagångspeel, passar de allra känsligaste hudtyperna och även för behandling av rosacea. Är antibakteriell och motverkar vissa bakterier på huden, effektiv på aktiv akne vid känslig hud, pormaskar och jämnar ut hudtonen.
PH-värde: 2

SALICYLIC PEEL – Salicylsyra 25%: Den syra som är bäst lämpad för behandling av stora porer och överskott av sebum. Har anti-inflammatoriska egenskaper vilket gör den effektiv mot akne och oren hy. Salicylsyra förbättrar hudytan och jämnar ut huden, kan även användas mot fina linjer.
PH-värde: 4

LACTIC PEEL – Mjölksyra 40%: Mjölksyra verkar på det yttersta hudlagret och innehåller NMF (Natural Moisturizing Factors) som finns naturligt i huden och har vattenbildande förmåga. Har även en del antibakteriella egenskaper och används för att behandla s k läderhud, stora porer, akne, ålderstecken, hyperpigmentering och kan även användas av personer med känslig hy.
PH-värde: 2

Med Solution PRO peel är alltså ingen behandling den andra lik.

Klicka för att hitta närmsta återförsäljare som utför Solution PRO peel.

Eller om du är salong/klinik klicka för att boka demo av Solution by Victus Professional.

Publicerat 01 Nov 2016 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible