Home » Blogg » Kurs i laser och så lite persilja

Kurs i laser och så lite persilja

Kurs i laser och så lite persilja

En ny vecka med massa spännande!

Vi hudterapeuter på Victus kommer att avsluta vår lasermedicinkurs den kommande helgen. Mycket plugg som självklart kommer att sluta med en diplomering.

Kom över en intressant artikel som handlade om persilja. Den gröna lilla goda persiljan som vi använder i matlagning verkar vara mer än bara en krydda. Visste ni detta?

Bladpersiljan är som ni säker vet sedan tidigare rik på C-vitamin men även på karoten som omvandlas till vitamin A i kroppen. Vitamin A behövs för att syn, hud och slemhinnor ska fungera normalt.

Förr i tiden användes persilja inom den dåvarande medicinen, romarna hade teorier om att persiljan kunde lindra bakfylla och bar ofta persilja kransar på festerna. Under medeltiden använde man persilja till att bota cancer, det var det man trodde då. Nyare forskning har visat att apigenin, ett ämne som finns i persiljan, ev kan hjälpa till att bromsa tillväxten av cancer i cellerna. Mycket intressant, så lite extra persilja på det :).

Torkad rot på persilja är vätskedrivande och kan lindra symtom av urinvägsinfektion

Persiljetips för huden:

Persiljevatten (ger 355 ml)
Färsk persilja är utmärkt för tonårshy. Den har en mjukgörande och rengörande effekt. Använd på en bomullstuss som kall kompress i 15 till 20 minuter.
1 stor näve färsk persilja (ca 2 ½ dl)
4 ½ – 5 dl kokande vatten
Häll det kokande vattnet över persiljan i en tålig skål, låt svalna helt. Sila bort alla bitar och häll sedan den gröna vätskan i en behållare med tättslutande lock. Använd händerna och stänk på ansiktet eller använd en bomullstuss, efter rengöring. Håller sig i kylskåpet i ett par veckor.

Lite annat än utöver det vanliga men ack så kul. Variation förnyar eller hur!?
Ha en underbar vecka!!

Publicerat 06 May 2014 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible