Home » Blogg » På fredag på fredag på freeedag….

På fredag på fredag på freeedag….

På fredag på fredag på freeedag….

Ja och så var dagen kommen, fredag igen, fredagsmys och kanske t o m lite fredagsgott!

Självklart ska vi unna oss det lilla goda, men bara en liten påminnelse i detta inlägg om vad det lilla goda kan göra med huden!!

När vi tar oss ett glas eller två bli huden snabbt uttorkad. Detta beror på att kroppen består av ca 70% vatten varav ca 20% av detta vatten finns i överhuden. Alkoholen ”drar” vattnet med sig ut ur kroppen vilket  bidrar till att huden blir dehydrerad – FUKTFATTIG!

Då vi konsumerar alkohol kan vi blossa i ansiktet. Det beror på att blodkärlen i huden vidgas, man blir rödaktig och ofta känner man sig varm trots att det kan vara kallt – kanske har någon känt på detta ex nyårsafton mitt i natten……

Dagen efter myset så fortsätter trevligheterna. Glåmig, trött och en matt hudyta.  Detta beror på den vätskedrivande alkoholen som fört bort vattnet som syresätter huden.

Den naturliga skyddsbariärenn blir nedsatt, fria radikaler blidas och hudens uppbyggnad/cellförnyelse försämras. Följden blir rynkor, torr hud, en reaktiv och blossande hud som lättare får utslag. Även risken för andra hudbesvär ökar.

Så på lördags/söndags morgonen är det lika bra att ladda med en hink med vatten, lite salter som normaliserar fuktbalansen, en dunder fukt/antiage-mask och lite motion på det – frisk luft får huden att LE!

Förutom en rödblossnde hud med vidgade kärl kan för mycket alkohol hämma halten av tillväxthormon. Det kan bland annat ge svullna ögonlock och slapp hud. Huden kan inte heller reparera sina skador lika effektivt när man har druckit. Alkohol räknas till de snabba kolhydraterna, som bryter ner hudens kollagen. Njut, men bara då och då.

Publicerat 11 Apr 2014 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible