Home » Blogg » Permanent hårborttagning – så fungerar det

Permanent hårborttagning – så fungerar det

Rygg_foe_cellox10

Permanent hårborttagning - så fungerar det

Påsken är över och solen har kommit och verkar vilja stanna, underbart tycker jag!

I detta blogginlägg kommer jag att lägga fokus på hårreducering både för män och kvinnor. Metoderna för att få bort hår är många:  klippa, plocka, raka, vaxa och ljusbehandlingar såsom ipl eller laser och vår egen utveckling av IPL-tekniken; Cellox (smärtfri permanent hårborttagning). Här kommer jag att berätta hur permanent hårborttagning fungerar.

Det viktigaste för dig som kund är att förstå vad som händer med våra hårsäckar och varför man måste behandla så många gånger för att bli av med allt hår permanent.

Det krävs mer än en behandling och håret kan komma tillbaka – dock inte just det hår vi behandlat. Vi har miljontals hår och ingen kan veta exakt vilket hårstrå och hårsäck vi lyckats fånga upp och ödelägga med behandlingen. Jag ska förklara så enkelt som möjligt för att reda ut detta för er.

Vårt hår växer i olika faser; anagena  – aktiva fasen, katagena – övergångsfasen och telogena – vilofasen.

När vi behandlar hår med ljusbehandlng, ipl, cellox/laser, så förstörs hårsäcken på de hår som befinner sig i den anagena fasen. I den anagena fasen så är det den enda gången under hela växtcyklen som hårstråt sitter fast i follikeln (hårsäcken).

Håret befinner sig i den anagena fasen i ca 2-6 år, på huvudet den längre tiden och de hårstråna hinner därför bli längre. Ungefär 20% av håren befinner sig i den anagena fasen, men  detta  kan variera både uppåt och neråt.

Katagena fasen – övergångsfasen varar ca 1-2 veckor och är i direkt anslutning till den anagena fasen. Den telogena fasen varar ca 5-6 veckor. Här ramlar håret av och det är det håret man finner i duschen eller på borstarna. Härefter bildas ett nytt hår….och efter en tid startar den anagena fasen igen….

Vi kan alltså endast behandla håren i den anagena fasen och vi kan aldrig veta när håret befinner sig i denna fas. Detta innebär att vi måste göra ett flertal behandlingar för att komma åt så många hår som det bara går. Vilket också innebär att vid vissa behandlingar kan man uppleva att MYCKET av håret lossnat då det kan ha det funnits MÅNGA hårsäckar i den aktiva fasen och vid ett annat behandlingstillfälle så kan det upplevas att väldigt lite eller inget här alls har lossnat – det innebär att det just vid det behandlingstillfället inte funnits så många hår i den aktiva fasen.

Men med tålamod och med rätt kunskap och förväntningar på resultatet så är denna metod perfekt. Man kan bli av med väldigt mycket hår under lååånga perioder och visst kan det dyka upp nytt hår lite här och där efter ett tag (beroende på exempelvis hormonförändringar och att slumrande hårsäckar aktiveras) men det stora resultatet är mycket tillfredsställande.

Hoppas ni blev lite klokare och trevlig eftermiddag!
Kramar

Publicerat 23 Apr 2014 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible