Home » Blogg » Pigmentförändring efter sommaren?

Pigmentförändring efter sommaren?

behandla pigmentförändring

Pigmentförändring efter sommaren?

Nu när sommaren tyvärr börjar lida mot sitt slut och de kallare höstdagarna är på ingång är det dags att ta hand om sin sommarhud. Vi hoppas självklart att ni har skyddat huden ordentligt från solens starka strålar i sommar! Tyvärr är det dock säkert många som fått en pigmentförändring i huden trots att man använt solskydd, det kan vara en gammal förändring som börjat visa sig igen eller så kan det vara helt ny pigmentering.

Hyperpigmentering?

En hyperpigmentering (en ökad pigmentförändring) är lätt förklarat en överproduktion av vårt pigment melanin som vi har i huden. Melaninet ”klumpar” ihop sig och gör att man får en mörkare yta på ett eller flera områden i huden. En pigmentering kan uppkomma av olika orsaker bl.a. av solen i form av gamla eller nya solskador, men kan även uppkomma av hormoner t.ex. vid graviditet eller om vi äter p-piller.

Vill ni behandla era pigmentförändringar finns det ett jättebra sätt att göra det på nämligen med hjälp av Cellox.

Behandla din pigmentförändring med IPL

Cellox 10 eller Cellox 20 är en ljusbehandlande apparatur som är en vidareutveckling av den befintliga IPL-tekniken.  Med cellox-teknologin har vi stabiliserat ljuset för att få en jämnare puls och minskar därmed riskerna för skador i huden.

Med Cellox, samt med IPL sänder man ner ljuspulser till det överpigmenterade området i huden som får detta pigment att koagulera (stelna). Med hjälp av denna koagulering får vi pigmentet att vandra upp mot hudytan där det sedan faller av och området ersätts av ”normalpigmenterade” celler.

Hitta en salong nära dig och boka in en konsultation så kan en kunnig hudterapeut titta på din pigmentförändring och hjälpa dig på bästa sätt.

Publicerat 29 Aug 2016 av Carolin Melleri

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible