Home » Blogg » Reducering av pigment

Reducering av pigment

behandla pigmentförändring

Reducering av pigment

Veckorna går i ilande fart, och så var det fredag igen!

På Victus Clinic har veckan varit givande och Victus-teamet i Malmö har fått äran att ha självaste VD:n på plats och då gick solen i moln;)… fast det kan ju inte ha med det att göra! 🙂

I tidigare inlägg har jag berättat om olika typer av pigmenteringar. Ibland kan det ju vara så att man faktiskt vill få bort dessa fläckar.

Att reducera pigment kan göras på olika vis. Viss syrabehandling kan bleka pigmentet, men det mest effektiva anser jag är IPL-behandling. IPL är ett intensivt pulserande ljus vilket innebär att ljuset har ett brett spektrum av färger och olika våglängder.

När man behandlar pigmenteringar så är det ljuset från IPL som absorberar färgen i pigmentet och då skapas en koagulation i djupare del. Det mörkare pigmentet ”vandrar” upp till hudytan och ersätts av normalpigmenterade celler.

Hur ”djup” pigmenteringen är kan man oftast se på hur tydligt man ser pigmentet, som är ljusare desto djupare det ligger. Då är det också svårare att behandla.

Efter behandlingen mörknar överpigmenteringen för att stötas bort inom 5-12 dagar. Bilden ovan visar resultatet av en behandling med Cellox 10. Efterbilden är tagen ca 14 dagar efter behandlingen.

Det kan krävas upprepande behandlingar för att få bort pigmenteringen helt och i vissa fall kan den komma tillbaka vid solexponering så igen: SOLSKYDD!!!!

Önskar er en underbar fredag och vet ni VD:n lämnade Malmö och solen tittade ut!;)

Kramar HT Sara

PS: Ni har väl inte missat att ni kan vinna en middag för två, värde 1000:-. Gå in på vår Facebook-sida för att tävla!

Publicerat 04 Apr 2014 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible