Home » Blogg » Rengöring är A och O

Rengöring är A och O

rengöring

Rengöring är A och O

A och O i din hudvårdsrutin är rengöringen och ändå är det många som slarvar med den. Därför tänkte vi gå på djupet med detta och ge er våra bästa tips!

Anledningen till att man bör tvätta huden på kvällen är flera. Under en dag hinner smuts, bakterier, fett och andra otrevligheter fastna på huden och dessa vill man såklart inte ha där när huden ska återhämta sig. Dessutom gör dessa skadliga bakterier att obalans  och orenheter uppkommer. Dessutom måste man ju tvätta bort eventuell makeup. Makeup eller inte – för att du ska få ut det mesta av en nattcreme måste den såklart få de bästa förutsättningarna att verka på en ren hud.

På morgonen då, då har man ju inte varit ute och ”smutsat ned sig”, då behöver jag ju inte tvätta mig? Jo, rengöring är ett smart drag även på morgonen. Detta för att huden rensar ut slaggprodukter under natten och de måste ta vägen någonstans. På en bomullsrondell eller ner i handfatet förslagsvis.

Men det ska göras på rätt sätt, en för kraftig rengöring på en känslig hy kan göra mer skada än nytta. Så vilken hudtyp ska ha vilken rengöring? I stora drag ser det ut som följer, även om det givetvis finns undantag och vi rekommenderar alltid att man ska fråga en hudterapeut efter rätt produkter:

Normal hy:
Du är inte känslig, inte torr, inte speciellt fet i huden och inte oren. Här passar en rengöringsmjölk bra. Den är inte för fet och inte för kraftig. Har man normal hy men gillar lödder och ”tvål och vatten känsla” finns det löddrande skum och geler som passar.

Torr hy:
En rengöringscreme är toppen till en torris. Den är något tjockare i konsistensen än en mjölk.

Känslig hy:
Detta är ju lite krångligt då man kan vara känslig och samtidigt torr, känslig och oren, känslig och fet i huden. Och man kan vara känslig lite grann och man kan vara så pass känslig så att man helst inte ska tvätta sig med vatten. I det senare fallet är ett rengöringsvatten bra, som man appliceras på en bomullsrondell och stryker över ansiktet. Den varianten är toppen för alla hudtyper som vill ha ett snabbt alternativ på morgonen till exempel.

Fet, blandad och/eller oren hy:
Här brukar det vara geléer eller mousser som gäller, och gärna med någon typ av syra i för att jobba med orenheterna på djupet.

Det finns även rengöringar för pigmenterad hy och för mogen hy som har ingredienser som jobbar mer aktivt. Och rengöringar med syror kan fler än de med oren hy ha, då syrorna även jobbar mot ojämn hydton, fina linjer och ger en fantastisk lyster.

Vissa rengöringar, t.ex. vår Wash it off från Solution by Victus, passar alla hudtyper och rengör och balanserar pH-värdet utan att skada den naturliga hudbarriären.

Men viktigt att tänka på vilken rengöring man än använder är att rengöring endast är till för att tvätta huden, ännu viktigare är att använda korrekt och passande kräm för din hud.

Rengör din hud såhär:
Tvätta händerna. Applicera rengöringen (t.ex. mjölk, creme, mousse, gel) över ansikte och hals. Glöm inte tinningarna och hårfästet, hårband och bandeauer är till för att användas. Massera sedan ansiktet lätt med fuktade fingertoppar så att vatten och rengöring blandar sig. Emulsionen som då bildas löser skonsamt och effektivt upp smuts, makeup, föroreningar, överflödigt talg och döda hudceller. Sist sköljer du av ansiktet med vatten.

Ha det bra nu och tvätta lugnt!

Hitta närmsta klinik som säljer våra rengöringar Wash it off och Deep wash.

Vill du som klinik sälja Solution by Victus, klicka här och boka en demonstration.

Publicerat 14 Dec 2016 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible