Home » Blogg » Så påverkar väder din hud

Så påverkar väder din hud

väder hud

Så påverkar väder din hud

Det finns många faktorer som påverkar din hud, bland annat väder och vind. Därför är det viktigt att man anpassar sina produkter till hur huden känns beroende på årstid.

På vintern behöver huden extra mycket fukt. Kylan stramar åt blodkärlen för att skydda huden mod värmeförlust plus att låga temperaturer kan reducera talgkörtlarnas aktivitet vilket leder till att huden blir uttorkad. Därför är det viktigt att man använder produkter med extra fukt, inte bara för en person som har torr hy utan även för personer med en fetare hudtyp är det viktigt att huden hålls ordentligt återfuktad då detta är en stor faktor till hudproblem.

Men även på sommaren när klimatet är varmare är det viktigt att använda produkter som återfuktar och skyddar huden. Då kan det kännas skönt att använda någon kräm som är lättare i konsistensen och går in i huden snabbt men som ändå tillför fukt. Det allra viktigaste man ska tänka på när man väljer kräm under den varmare och ljusare delen på året är att den innehåller solskydd eller att du applicerar en ren SPF under din dagkräm då solen skadar huden på många sätt.

Hudterapeuterna hos våra återförsäljare är jätteduktiga på att guida dig till att hitta rätt produkter för just din hud, hitta närmsta återförsäljare här.

Publicerat 28 Nov 2016 av Victus Clinic

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible