Home » Blogg » Samarbeta med bloggare

Samarbeta med bloggare

bloggare

Samarbeta med bloggare

Varför ska du som salong samarbeta med bloggare?

 • Banners på  nätet och annonser i print når inte konsumenter på samma sätt idag, alla undersökningar visar att det som i själva verket triggar igång vår köplust är den personliga rekommendationen.
 • Bloggare anses som de starkaste opinionsbildarna idag.
 • I bloggosfären finna alla olika typer av bloggare med olika åldrar och intressen. Så vi kan alltid hitta någon som du tycker passar att samarbete med på din salong.
 • En undersökning visar att 81% av de som besöker nätet litar på rekommendationer de får från bloggare. Källa
 • Samma studie visar att 61% av de som tillfrågats köpt något som rekommenderats av en bloggare.
 • Konsumenter idag vill inte lära känna produkter eller tjänster genom företaget som säljer eller tillverkar det, de vill höra om produkterna från människor som använt dem och har en tillfredsställande upplevelse från det.
 • Bloggare behöver hela tiden marknadsföra sig själv i flera kanaler för att växa. Detta betyder att även ditt varumärke sprids i flera kanaler vid ett samarbete och din generella närvaro ökar i sociala medier och på nätet.
 • Den personliga rekommendationen funkar bäst på oss om det är någon vi har förtroende för. Att som företag själv ge sig ut och försöka lokalisera bloggare att samarbeta med, kan vara tidsödande och ofta lägger man resurser på fel bloggare. På Victus har vi stor personlig erfarenhet av arbete med bloggare och hjälper dig som salong att hitta rätt bloggare för rätt produkter.
 • Bloggande var länge starkast i de yngre generationerna. Idag är det kvinnor 30+ som tar täten. De väljer sina samarbeten noga, har lojala följare som känner stor tilltro och deras följare har en större konsumtionskraft.
 • Bloggare behöver ha en tydlig linje idag för att vara framgångsrika. Det betyder att man enkelt kan dra slutsatsen att deras följare hänger med ’for a reason’. Att ha ett samarbete med en skönhetsbloggare betyder att du når en publik som till majoriteten är intresserad av just skönhet. Jämfört med att köpa en annons i en lokaltidning där du når människor som köpt tidningen av en mängd olika orsaker.
 • Idag behöver du inte samarbeta med de allra största bloggarna för att nå framgång. Ibland kan det tvärtemot ibland vara en nackdel att jobba med de allra största. Idag har vi större tilltro till ärligheten i en rekommendation från en bloggare i mellansegmentet, än vad vi skulle ha för en större bloggare, som vi utgår från har fått betalt för att marknadsföra.

Är ni som salong själva aktiva på sociala medier får ni jättegärna använda #victusmedical som tagg då hittar vi lätt era inlägg och kan då även lätt dela relevanta inlägg vidare.

Eller skicka era av kunden godkända före- och efterbilder till emma@victusmedical.se med information om salong och behandling så kan vi hjälpa er att sprida dom vidare och öka trafik till er hemsida.

Publicerat 22 Dec 2015 av Emma Thorsell

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible