Home » Blogg » Serum – varför är det viktigt?

Serum – varför är det viktigt?

serum

Serum - varför är det viktigt?

För många är serum en främmande produkt och många tror att det är en ”extraprodukt” som egentligen inte fyller någon riktig funktion. Men faktum är att serum är ett av de allra viktigaste stegen att ha med i sin hudvårdsrutin.

Huden består av tre lager; överhuden, läderhuden och underhuden. Vanliga krämer når bara det översta lagret medan serum verkar i djupare delar av huden. I och med att ansiktsserum har mindre molekyler än vanliga ansiktskrämer tränger serumet ner djupare i huden och ger därför mest effekt av dina hudvårdsprodukter.

Serum i hudvårdsrutinen

Kombinationen av en dagkräm, som skyddar ditt yttre hudlager, och ett serum som går på djupet är därför strålande. Det fungerar som en brygga till din övriga hudvård och kan så mycket som trippla effekten av dina övriga produkter. Serum använder man både morgon och kväll, efter rengöring och ansiktsvatten, innan dag eller nattkräm. Såhär kan en hudvårdsrutin se ut:

  • Ansiktstvätt, rengöringslotion
  • Ansiktsvatten (neutraliserar ph-värdet och hjälper din hud att ta upp krämer bättre)
  • Serum, de flesta serum absorberas snabbt av huden (på grund av de mindre molekylerna)
  • Dag- eller nattkräm samt ögonkräm

Det är viktigt att hitta ett serum som passar din hud och ibland kan man behöva olika serum till olika delar i ansiktet, eftersom att man har olika behov i olika zoner (och även årstider). Vill du prova något av Solution by Victus serum, klicka >HÄR< för att hitta närmsta återförsäljare. Hos våra återförsäljare får du givetvis hjälp med att hitta rätt serum av kunniga hudterapeuter, men vill du ha mer information om de ansiktsserum som ingår i vår hudvårdsserie hittar du det här nedan:

KEEP IT CALM – LUGNANDE SERUM

Keep It Calm är ett serum för den känsliga och reaktiva huden. Serumet är närande och har en lugnande effekt på irriterad hud. Det stimulerar också hudens naturliga förnyelseprocess, skyddar hudens naturliga fuktbalans samt motverkar fria radikaler. Rekommenderas framförallt efter laserbehandlingar. Innehåller bland annat aminosyror som verkar lugnande och reparerar huden, samt Boerhavia Difusa, en indisk växt som är antiinflammatorisk och skyddar huden mot föroreningar.

KEEP THE MOIST – ÅTERFUKTANDE SERUM

Keep The Moist är ett serum för den fuktfattiga huden som ger stöd och elasticitet samt absorberar och binder vatten i dermis (läderhuden). Detta serum motverkar även förstörelse av fibrerna och bidrar därmed till att bevara fuktbalansen i huden. Innehåller aktiva ingredienser som marine collagen, ett protein som ger struktur, stöd och elasticitet till dermis, samt peptider som ökar syntesen av kollagen, reglerar fibrernas storlek, hindrar enzymatisk förstörelse av fibrerna och bidrar därmed till att bevara fuktbalansen i huden.

RENEW YOURSELF – CELLFÖRNYELSESERUM

Renew Yourself är ett serum för hud som förlorat sin naturliga fyllighet och spänst. Serumet stärker hudens egna proteiner, stimulerar cellens metabolism, samt har en fuktgivande och närande egenskap. Innehåller ingredienser som myrtus communis som stimulerar sirtuiner och cellernas metabolism och betaine som bibehåller fuktnivån på hudytan.

STAY AWAY – ANTIAKNESERUM

Stay Away är ett djuprengörande serum som balanserar talgproduktionen. Serumet verkar antibakteriellt och bevarar hudens fuktnivå utan att skada eller torka ut den naturliga hudbarriären. Innehåller bland annat salicylsyra 2%, som har en lätt exfolierande och antiinflammatorisk effekt, glykolsyra 2 % som exfolierar döda hudceller och eucalyptusolja som fräschar upp och verkar antibakteriellt.

Är du salong/klinik och vill bli återförsäljare, klicka >HÄR< och boka en gratis demo av våra produkter, eller kontakta mig på sara@victusclinic.se.

Publicerat 17 Oct 2016 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible