Home » Blogg » Sola försiktigt

Sola försiktigt

uv

Sola försiktigt

Idag har vintern gjort sig påmind men nu nalkas äntligen våren och våra kontor både i Malmö och Stockholm fylls med dagsljus, underbart!

Nu börjar det bli viktigt att tänka på att sola klokt och ansvarsfullt  –  då minimerar du risken för solskador som malignt melanom och ökar samtidigt chansen att få behålla en fräsch och sund hud.

Alla UV-strålar har inte samma våglängd, vilket innebär att de penetrerar olika djupt i vår hud.  UVA-strålarna är de strålar som gör vår hud solbrun, UVB-strålarna gör oss också bruna men även brända. Därför är det viktigt att använda en solskyddsfaktor som skyddar både mot UVA och UVB.

Varför blir vi solbruna?!

Färgen vi får är till för att skydda oss mot solens UV-ljus. Ljuset bidrar till att flera melanocyter (pigmenterade celler ) bildas. Cellerna bildar i sin tur färgpigmentet melanin i hudens översta hudlager – epidermis – som på så vis skyddar hudens djupare lager från skador.

Så sola lite lagom med solskydd varje dag!

Visste du att “SPF-siffran” påvisar hur länge du kan vara ute i solen innan du bränner dig? Med andra ord, använder du SPF 15 så klarar din hud att vara ute 15 gånger längre tid än den tid du brukar bränna dig på.

Njut av solen och sola försiktigt önskar vi på Victus Clinic!

 

Publicerat 17 Mar 2014 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible