Home » Blogg » SOLTIPS! – Face the sun med IR-filter!

SOLTIPS! – Face the sun med IR-filter!

SOLTIPS! - Face the sun med IR-filter!

Hej alla glada! Hoppas ni alla mår bra? Nu är det sommartid, och då ska väl solen titta fram? Någonstans i vårt avlånga land så tror jag den tittar ut, dock inte i Malmö! 😉 Idag ska jag skriva lite om solskydd.

Hudterapeut som jag är så förespråkar jag ALLTID SOLSKYDD. Som ni alla redan vet så är det solens UV-strålning som är skadlig för oss och tyvärr kan bidra till livshotande tillstånd. Men det vi ska komma ihåg är att när vi blir gyllenbruna så är det hudens eget försvar som skyddar oss mot de skadliga strålarna, det farliga är att bränna sig, alltså att bli RÖD.

Vi på Victus jobbar ständigt med utveckling och är så glada att kunna presentera vårt NYA solskydd, Face The Sun med IR-filter.Face-the-sun-30

Face the sun är en optimal kräm för ditt ansikte som återfuktar din hud samtidigt som den innehåller SPF 30 (sun protect factor) för att ge dig ett högt skydd mot solens skadliga strålar. Ja detta är ju bra, men som den leverantör vi är så är det viktigt för oss att alltid kunna ERBJUDA ER det bästa och senaste vad det gäller rön och forskning!

I vår Face The Sun, är vi nu bland de första som kombinerar SPF med ett IR-filter. Man har på senare tid uppmärksammat att även den infraröda strålningen, som kommer från solen, ökar värmen i vår hud som i sin tur orsakar brännskador.

Vill du veta mer om vår heta nykomling? 😉 Tveka inte att kontakta mig och finns du på salong/klinik, och vill  ta del av vårt Face The Sun erbjudande för att kunna erbjuda era kunder det senaste så vet ni vart vi finns! Kontakta mig!

…Och ja, man kan erbjuda sina kunder Face The Sun även om man inte har hela Solution by Victus serien, vi vill skydda så många vi kan!

Lite soltips/visste du att?

  • 2 mg/cm2  hud av din kräm ska användas, ca 30 mg för hela kroppen.
  • Applicering ska göras varannan timme för så optimalt skydd som möjligt.
  • De flesta använder hälften eller mindre än rekommenderat och då halveras ditt skydd.
  • SPF 30 ger 4% mer skydd än SPF 15
  • IR-strålning ökar värmen i din hud som kan resultera i skador. (på SHR:s blogg kan ni läsa mer om detta)
  • Applicering av solskyddet SKA SKE INNAN DIN DAGKRÄM!
  • UVA-strålning står för den största delen av solens strålar och är den strålning som tränger djupast ner i huden, gör pigmentet brunt och huden rynkig.
  • UVB-strålning är de strålar som gör att vi bränner oss om vi solar för mycket och ger skador på DNA.
  • UVC-strålning är mycket stark men filtreras helt bort av ozonlagret.

SOL/ Sara

Publicerat 30 Mar 2017 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible