Home » Blogg » Superbär-bonanza!

Superbär-bonanza!

superbär

Superbär-bonanza!

De flesta av oss är nog överens om att bär är väldigt gott att äta, men har kanske inte stenkoll på vilka vitaminer och näringsämnen som finns i vilka bär. Därför tänkte vi reda ut det lite här i en liten guide!

BLÅBÄR
Visste ni att färgämnet i blåbär stärker vår nattsyn? Utöver det är bären fullpackade med antioxidanter som bidrar till att sänka kolesterolvärdena och skydda kroppen och hjärnan mot åldrande. Blåbär anses också skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar samt motverka högt blodtryck. Bäret innehåller även antibakteriella ämnen som kan skydda mot urinvägsinfektion.

ACAI
Trendbäret acai dyker upp lite överallt nuförtiden. Det är ett bär med ursprung i Amazonas och är framförallt känt för att innehålla 3-5 gånger mer antioxidanter än blåbär. Utöver antioxidanter så innehåller acaibäret även viktiga fettsyror som omega 6 och 9 och diverse nyttiga vitaminer. Även mineraler som järn, kalium, magnesium, fosfor och kalcium. Ett riktigt superbär helt enkelt!

GOJIBÄR
Också ett riktigt superbär! Gojibären är oerhört näringsriktiga och innehåller bland annat så mycket som 500 gånger mer c-vitaminer än apelsiner (!), även mer betakaroten än morötter och antioxidanten zeaxanthin, som förebygger synförsämringar relaterade till ålder. Har också visat sig ha bra påverkan på immunförsvaret!

HALLON
En storfavorit för många. Rika på järn, kalium, folsyra, mineralämnet salicin och C-vitamin. Verkar bra för matsmältningen och balanserar kolesterolnivåerna. Kan dessutom lindra PMS-besvär, bara en sån sak!

HAVTORN
Havtorn är otroligt näringsrika bär som innehåller 18 olika aminosyror och 10 olika mineraler, omega-7 och massvis med E- och C-vitaminer. Även vatten- och fettlösliga vitaminer och nyttiga antioxidanter!

KRUSBÄR
Ett superbär, framförallt för huden! Krusbär innehåller kalium, magnesium, kalsium, A-vitamin och innehåller ungefär 20 gånger mer C-vitamin än apelsiner. Krusbär är bra för huden och kan bota hudåkommor. Det kan också göra dig piggare och för många bidrar det till bättre minne!

INCABÄR
Många känner till dessa färska – under namnet Physalis. Incabär är torkade physalis utan skal, namnet härstammar från inkaindianer som odlade dessa just för deras näringsrika innehåll. Bland annat innehåller incabären antioxidanter, A-, C- och B-vitaminer och är fullproppade med protein!

Publicerat 19 Oct 2016 av Victus Clinic

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible