Home » Blogg » Var trygg i solen med rätt solskydd

Var trygg i solen med rätt solskydd

solskydd

Var trygg i solen med rätt solskydd

Skydda din hud mot starka och skadliga solstrålar

Vare sig ni stannar i Sverige eller åker till varmare breddgrader i sommar, så glöm inte att skydda ditt ansikte och din kropp mot starka och skadliga UV-strålar. 

Bränner vi oss i solen kan skador i cellernas DNA leda till hudcancer. Statistik säger att svenskar solar mer än vad man gör i många andra länder, detta är också ett faktum då vi har färre soldagar året runt, vilket leder till att vi söker oss frenetiskt till solen och värmen på ett ohälsosamt sätt – och många gånger hoppas vi över solskyddskrämer trots att vi får en jättefin färg som håller längre när vi solar med solskyddskräm. Skyddet gör helt enkelt att vi inte bränner oss.

Tusentals människor i Sverige drabbas årligen av exempelvis hudcancern malignt melanom och hundratals har nått stadium som inte går att bota.

Solskydd – BLOCK THE SUN

UVA-strålning är den största delen av solens strålar som når jorden och tränger djupast ner i huden, vilket gör att vårt pigment blir mörkare och vår hud tjockare (detta är kroppens naturliga försvarsmekanism) – och med tiden blir huden rynkig. Vår hy påverkas inte enbart av varma soliga dagar, utan vi påverkas dagligen av solens skadliga strålar, därför rekommenderas att använda solskyddande kräm som Block The Sun dagligen och upprepande applicering vid mer solexponering. Block the sun är återfuktande och innehåller nyttiga vitaminer såsom vitamin C och D som huden behöver och som innehåller starka antioxidanter.

Kort om antioxidanter: 
Antioxidanter är kemiska molekyler som förebygger oxidation i våra celler, kroppens egen rostskyddsbehandling. Antioxidanter bekämpar de skadliga fria radikalerna och anses centrala för en långlivad hälsa.

Klicka på länken för att se en gripande reklamkampanj om hur solen och dess strålar påverkar huden. https://www.youtube.com/watch?v=o9BqrSAHbTc

I dagens inlägg hoppas vi att ni har förstått allvaret och fördelen med att använda solskyddsfaktor. Glöm inte heller att kolla in våra övriga produkter i Solution by Victus serien för en fräsch och frisk hy. 

 

Vid fler frågor om produkten kontakta gärna våra experter: 

Sara Ladelfa
Mobil: 0739-786 554
sara@victusclinic.se


Anette Thorshag
Mobil: 0704- 179 208
anette@victusclinic.se

Publicerat 27 May 2016 av Victus Clinic

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible