Home » Blogg » Vårda huden med bra kost

Vårda huden med bra kost

Bra kost

Vårda huden med bra kost

Hälsosam kost boostar din hud

Att mat och livsstil påverkar ditt yttre på olika sätt är ingen myt. Det finns tillräckligt med fakta och statistik som bevisar att vår kropp och hud påverkas negativt av bland annat av dålig kost. Fet mat, fel fetter, för lite vatten, för mycket socker, gluten, e-ämnen är några av bovarna som påverkar din hud negativt.   

Vi vet nu efter våra tidigare inlägg att krämer och serum är bra alternativ för att vårda, stärka och behandla huden på ansiktet, men en kombination av bra och hälsosam kost är effektivast för en välbevarad, frisk och fräsch hud.
Många experter är överens om att huden åldras till 20 procent av gener och att resterande 80 procent påverkas av vår livsstil.  För oss som jobbar dagligen med människor med olika hudåkommor är det väldigt viktigt att betona vikten av inre såväl som yttre välbefinnande.

 

Hur påverkar negativa faktorer huden?

Kortisol som är en stresshormon bryter ner kollagen och vid stress bildas även substans P som orsakar inflammationer i huden. Vid långvarig stress kan pigmentfläckar bli fler och synligare.

Din hy kan bli oren och slapp. Huden har 7 olika kollagen och tillsammans gör dem huden stark. Kollagen nivån i huden påverkas av vår livsstil och genom att leva sunt hjälper du den att bevaras och på så sätt hålla din hud spänstig och fräsch längre.

Att ha goda matvanor är viktigt för en god balans och att bygga upp huden inifrån. Frukter och grönsaker som innehåller antioxidanter och vitaminer är toppen för huden och reparerar skadade celler.
Proteiner som finns i tonfisk, lax, sojabönor, linser och kyckling är också viktig för hudens reparation bildar även kollagen. Socker och snabba kolhydrater (exempelvis alkohol) minskar kollagen i huden och gör att ansiktet kan se ”slappt” ut.

Motion sätter igång blodcirkulationen och får ämnet kortisol att minska samt ökar tillväxthormonet HGH (Human Growth Factor) som vi behöver för att bevara en frisk och spänstig hy. Alkohol, rökning, kaffe, för lite sömn och övervikt bör man se utöver, därför att det minskar insöndring av tillväxthormon.

 

Hoppas denna korta artikel var till hjälp, tveka inte att höra av dig till våra hudvårdsexperter vid frågor och funderingar.

Sara Ladelfa
Mobil: 0739-786 554
sara@victusclinic.se


Anette Thorshag
Mobil: 0704- 179 208
anette@victusclinic.se

Önskar er alla en fortsatt fin dag!

Publicerat 13 Jun 2016 av Victus Clinic

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible