Home » Blogg » Varför uppstår pigmentfläckar – fler orsaker än man tror

Varför uppstår pigmentfläckar – fler orsaker än man tror

Varför uppstår pigmentfläckar - fler orsaker än man tror

Onsdag och solen skiner. Känner ni av en timme mindre sömn – det gör jag i alla fall. Hoppas ni alla får en fin vecka!!

Vill delge er lite information om pigmenteringar som oftast hälsar på då solen hälsar på. Det finns två olika typer av pigmenteringar och de skiljer sig beroende på uppkomsten, som tyvärr kan vara svår att komma fram till:

Passiv pigmentering är det den typ som uppkommer av hormonella förändringar eller av medicinering i samband med UV-ljus. Oftast är denna svårare att behandla.

Inflammatorisk pigmentering är den andra typen som oftast kommer efter acne och det vi kallar vanliga solskador. Denna är oftast lättare att behandla/reducera.

Problemet med solskador kan vara att man faktiskt inte riktigt vet när eller varför det uppkommit. Tyvärr kan vissa kosmetiska produkter eller viss parfym i samband med solning ge bruna hudförändringar i ansiktet.

Det har även visat sig att vid solning och hudkonakt med exempelvis citroner, persilja, ormbunke eller smörblomma kan ge upphov till mörkare fläckar. Dessa växter innehåller psoralämmnen som kan aktiveras av solstrålning .

Kom ihåg att även solarium kan framkalla fläckar!
Och igen SOLKRÄM …

Fläckar: De vi kallar pigmentnaevi, leverfläckar, minskar med stigande ålder efter det  att man fyllt 40-45, men det gör inte de solskadade pigmentfläckarna som bara ökar om vi fortsätter att sola.

Tack och hej!

Publicerat 02 Apr 2014 av Sara Ladelfa

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible