Home » Blogg » Reducering av ytliga kärl med Cellox

Reducering av ytliga kärl med Cellox

ytliga kärl

Reducering av ytliga kärl med Cellox

Vi har mängder med kärl i huden men oftast är de så tunna att de knappt syns. Vid mycket sol, väder och vind kan kärlen ofta bli mer framträdande men det beror även mycket på ärftliga faktorer hur pass framträdande kärl man har. Dessa synliga ytliga kärl brukar kallas cuperoser eller spiders. Rosacea är ett annat uttryck man ofta hör och det är en hudsjukdom där större partier blir rödflammiga p.g.a ytliga kärl. Kärlreducering är mycket effektivt både för behandling av ytliga kärl men även för att minska symptom vid rosacea.

Hur behandlar vi ytliga kärl?

Vid behandling läggs gel på området som ska behandlas. Handtagets prisma läggs mot huden. Pulsen känns som en snärt i huden och med en värmekänsla i slutet av pulsen. Det som sker är att kärlet absorberar IPL-ljuset och koagulerar. Själva behandlingen går väldigt snabbt då det endast krävs en eller ett par pulser på varje blodkärl. På före- och efterbilden ovan ser ni ett kärl som är behandlat endast en gång med Cellox och efterbilden är tagen direkt efter behandling.

Beroende på kärlets och områdets storlek så rekommenderas 2-6 behandlingar med 3 veckors mellanrum. Resultatet är individuellt eftersom blodkärlets/blodkärlens storlek och djup varierar mellan personer. Kärlreducering fungerar bäst i ansiktet. Resultatet vid rosacea kan variera men de flesta upplever en signifikant minskning av symptomen.

Två viktiga saker att tänka på före och efter kärlreducering

  • Man bör inte sola fyra veckor innan och efter behandling.
  • Använd alltid hög SPF, helst 50.

Är du trött på dina ytliga kärl? Klicka för att söka närmsta salong/klinik som utför kärlreducering.

Är du salong/klinik och vill kunna erbjuda kärlreducering till dina kunder? Boka en gratis demo av Cellox 20.

P.S. Kärlreducering kan även göras med laser, t.ex. med Fraxium Fusion eller Dioxium Advanced.

Publicerat 03 Nov 2016 av Anette Thorshag

Välkommen till Victus Clinic. Här väljer du Klinik eller Konsument.

Interested in beeing an international distributor?

Fill in this form and we will get back to you as soon as possible